Tam Endoskopik Disk Cerrahisi ile Bel Fıtığı Ameliyatı Bugün acil servislere yapılan başvuruların yoğunluğunun bel ağrısı şikayeti nedeni ile olması ve bu şikayetin tetkikler sonucu bel fıtığı hastalarının çoğunluğunu oluşturması teknoloji ve tıp dünyasını bu alanda da bir araya getirdi…
Devamını OkuBel Fıtığından Kurtulmak İçin Yeni Bir Yöntem Gelişen teknoloji hayatın her alanında insanoğlunun işini kolaylaştırmak için adeta kendisi ile yarışır hale gelmiş durumda. Öyle ki teknoloji artık sadece günlük hayatımızı kolaylaştırmak için değil insan ömrünü uzatmak için de önemli çalışmalar…
Devamını OkuBel Fıtığında Ameliyat Yöntemleri Nelerdir? Açık Cerrahi, Mikrodiskektomi, Endoskopik Diskektomi Günümüzde en çok görülen hastalıkların başında gelen bel fıtığı birçok kişi için kabus anlamına gelmektedir. Bel fıtığı nedeniyle başlayan bel ağrısı sonrasında gelen bacak uyuşması, his kaybı kişiyi günlük yaşantısından…
Devamını OkuBel Fıtığı Teşhisi Nasıl Konulur? Çağımızın en çok görülen hastalıkları arasında yer alan bel fıtığı tedavi edilmediği ya da teşhis için doktora geç başvuru yapılması halinde çok daha ciddi rahatsızlıkları da beraberinde getirebilir. Öncelikle her kişi kendi kendinin doktoru olmalıdır.…
Devamını OkuBel Fıtığı Belirtileri Nelerdir? Acil servislerde en çok başvuru yapılan rahatsızlıklar arasında bel ağrısı şikayeti olduğunu biliyor muydunuz? Bel ağrısı şikayetlerinin en büyük nedenlerinin başında da bel fıtığı gelmektedir. Yani acil servise bel ağrısı nedeniyle başvuran hastaların çoğunluğunun nedeni bel…
Devamını OkuBel Fıtığı Nedir? Çoğu zaman yaşam koşullarına bağlı olarak değişim ve gelişim gösteren hastalıklar ne yazık ki günlük hayatı da olumsuz etkilemektedirler. Bu hastalıklardan biri de kadın erkek hatta yaşı kaç olursa olsun farketmeksizin yanlış bir hareketten hareketsizliğe, hapşurmaktan öksürmeye…
Devamını OkuBoyun Fıtığı Nedir? Boyun fıtığı genellikle başımızı öne doğru eğdiğimizde artan ağrı şikayetlerine eşlik eden kol uyuşmaları ile kendisini gösteren bir fıtık türüdür ve ciddi bir rahatsızlıktır. Çünkü bu rahatsızlık zamanında tedavi edilmezse fıtığın baskı uyguladığı sinirlerin zarar görmesiyle hastalık…
Devamını OkuBel Kayması Nedir? Bel kayması, omurganın hareketliliğini sağlayan segmentlerin problemine bağlı değişik derecelerde ve değişik tiplerde adlandırılan omurgalar arasındaki kaymaya bağlı bir hastalıktır. Bel Kayması Kimlerde Görülür? Bel kayması genellikle çocuklarda ve orta yaş üstü kişilerde görülmektedir. Bel Kaymasının Belirtileri…
Devamını OkuKanal Darlığı Nedir? Omurlar arasında omurların birbirine bağlanmasını sağlayan disk adı verilen yapılar vardır. Bu disklerin sıvı miktarlarını kaybetmeleri; yük taşıma yeteneklerinin azalmasına ve zamanla sertleşerek bulundukları yerden spinal kanala doğru yer değiştirerek kanal çaplarının daralmasına neden olabilir. En genel…
Devamını OkuSırt Fıtığı (Torakal Disk Hernisi) Nedir? Tıp dilinde Torakal Disk Hernisi denilen sırt fıtığı; nadir görülen ancak görüldüğü zaman da ciddi anlamda fonksiyonel bozukluklara yol açabilen bir hastalıktır. Hastalığın kendine ait özel bir bulgusu yoktur. Örneğin; hastalar sadece sırt ağrısı…
Devamını OkuOmurga Yaralanmaları Omurga yaralanmaları daha çok sırt bölgesinde ve boyun bölgesinde ki hareketli olan alanlarda görülür. Kafa travmalarında olduğu gibi trafik kazaları, iş kazaları, doğal afetler, yüksekten düşmeler, spor kazaları ve diğer travmalarda omurga yaralanması görülme oranı %3 -50 arasında…
Devamını OkuOmurga Enfeksiyonları Nedir? Omurgadaki kemik yapısı, omurlar arasındaki diskler, omuriliği saran zar veya omuriliğin etrafındaki boşluk içinde enfeksiyon oluşmasına Omurga Enfeksiyonu denir. Omurga enfeksiyonları sıklıkla; yaşlılarda, damar yoluyla uyuşturucu kullananlarda, HIV enfeksiyonu taşıyanlarda, uzun süre steroid kullananlarda, diyabet hastalarında, organ…
Devamını OkuOmurga Tümörleri Omurga tümörleri omurga ve omuriliği oluşturan yapıda gelişebilen tümörlerdir. Bu tümörler omurganın boyun, sırt, bel ya da kuyruk sokumu gibi bölgelerinde görülebilirler. Omurga tümörleri omurilik içi ve omurilik dışı olarak sınıflandırılır. Çocuklarda erişkinlere oranla görülme riski yüksektir. Çocuklarda en…
Devamını OkuOmurga Kemiklerine Yapay Kemik Yerleştirilmesi Vertebroplasti ve kifoplasti denilen bu uygulamalar omurga kemiğini kuvvetlendirme amacıyla ciltten bir iğne yardımıyla girilerek yapılan ve açık ameliyata oranla oldukça daha az zararsız tekniklerdir. Bu iki tekniğin en yaygın kullanımı kemik erimesine bağlı oluşan…
Devamını OkuHipofiz Bezi Tümörleri Nedir? Hipofiz, beynin alt kısmında yer alan, yaklaşık olarak 0,5 gram ağırlığında (bir fasülye büyüklüğünde) ve çeşitli hormonlar salgılayan bir endokrin bezdir. Beyin tabanında, hipotalamusun altında bir çıkıntı şeklinde uzanır. Beyni örten dura mater (sert zar) ile çevrilmiştir. Hipofiz…
Devamını OkuPeriferik Sinir Hastalikları Vücutta bulunan sinirlerin zarar görürmesi sonucunda vücut fonksiyonlarında kaybolma ve periferik sinir hastalıkları oluşumu başlar. Periferik sinir hastalığı durumunda özellikle ayaklarda ve ellerde ağrı ortaya çıkar. Torasik çıkış sendromu Karpal tünel sendromu Anterior interosseos sinir sendromu Supraskapuler…
Devamını OkuBeyin Kanaması En sık rastlanan sebep travma olmasına rağmen kendiliğinden oluşanlar arasında beyin damarlarındaki baloncuk denilen anevrizmaların yırtılmasıdır. Bunu daha sonra damar yumakları (AVM), diğer vaskülitler ve tümörler izler. Ani şiddetli baş ağrıları her zaman önemlidir. Özellikle ailede de varsa…
Devamını Oku